renovatie Mascagniflat

renovatie Mascagniflat

Renovatie Mascagniflat te Tilburg, van in totaal 99 woningen. De galerijflat fungeert als een baken voor de wijk, extra aandacht is besteed aan detaillering van de lamellen balkonhekken. De woningen zijn energetisch opgewaardeerd met isolatieschil, HR+ glas en zonneboilers. De appartementen zijn voorzien van een ventilatiesysteem en de bewoners konden individueel kiezen voor het vernieuwen van de keuken en/of badkamer. 

AZC Berlijn

AZC Berlijn

In opdracht van G&G unitservice ontwierp PAN+ een zeer compact vluchtelingenverblijf voor een locatie in Duitsland. Leefkwaliteit en comfort binnen een strak financieel kader.

 

ENDIS portiekflat renovatie

ENDIS portiekflat renovatie

Deze casestudie is het tweede concept dat ontwikkeld is onder de noemer ENDIS (energieneutraal duurzaam in staal). Gezocht is naar een herhaalbare en betaalbare oplossing voor 'door gebruiken' van de vele naoorlogse portiekflats in Nederland.

 

In 2012 werd hiermee 'de voorsprong' gewonnen.

ENDIS kantoorgebouw

ENDIS kantoorgebouw

Het initiatief voor een energieneutraal en duurzaam kantoorgebouw (ENDIS) komt voort uit de overtuiging dat bouwen met staal duurzaam is. Met deze casestudy wordt aangetoond dat dit een haalbare zaak is. De opgave was het ontwikkelen van een energieneutraal en duurzaam hybride concept met een stalen hoofdconstructie.

Hergebruik is in deze casestudy vertaald in restwaarde: het gebouw is geheel demontabel.

Door een ‘integraal ontwerpteam’ zijn deze ambities gerealiseerd in een ontwerp dat economisch haalbaar is.

wonen/werken op het water

wonen/werken op het water

In 2009 werd een uitvoerige studie gedaan naar het wonen en werken op water. Het wonen werd voornamelijk bestudeerd ter plaatse van afgravingsgebieden (talrijk aanwezig en ontstaan door afgraving tbv de aanleg van snelwegen).

 

westerpark

westerpark

Het project besloeg de renovatie van 3 naoorlogse portiekflats. Appartementen werden vergroot (grotere balkons, uitbreiding van de slaapkamer), plattegronden efficiënter gemaakt en er werd een centrale verwarming geplaatst. Tevens werd er een lift geïnstalleerd en zowel op het dak als op de begane grond werden extra appartementen toegevoegd.